Friluftsliv i Dagali

Er du glad i friluftsliv, er Dagali et paradis. Enten du ønsker deg til vanns, til fjells eller du foretrekker en tur i skogen har du store muligheter.

Vann
Vårflommen i elva er ganske dramatisk og et flott skue. Rafting har blitt svært populært, og det går turer hele sommerhalvåret, med ulik vanskelighetsgrad. Enkelte strekninger av elva er også fine for kajakkpadling. Dagali har i tillegg en del små og store vann. Det finnes bilveier både til Svangtjønn, bygdas flotteste badestrand, Pålsbufjorden, et stort regulert vann som er ypperlig for padling og Ossjøen som ligger helt inn mot Hardangervidda.
Det er fiskemuligheter både i Lågen og i vannene på vidda. I Pålsbufjorden er isfisket godt.

Fjell
Bygda er omgitt av fjell på nær sagt alle kanter. Den Norske Turistforenings merkede turløyper starter ved Ossjøen, og går innover i nasjonalparken. Både på nord- og sørsiden av bygda finnes en rekke turstier som er ypperlige til søndagsturen, med mange flotte idyller og utsiktspunkter der hele Om vinteren finnes et nett av preparerte skiløyper som oppfyller alle drømmer om uberørte hvite vidder.
Fjellet er også jegernes tumleplass. Det er jaktmuligheter både på reinsdyr og rype.
Andre føler mer for å jakte på molter. I gode år finnes det molter på alle myrer i fjellet.

Skog
Også i skogen finner du gamle seterveger som er flotte å rusle langs, og mange fine turstier.
I tillegg er det et stort nett av skogsbilveger i og omkring bygda som er ideelle for sykkelturer og ridning.
Skogsbær og sopp finnes det også godt om, og på fine høstsøndager er det mang en rumpe å se i skogen, ivrig opptatt med å plukke skogsbær eller å sanke sopp eller mose.
Jegerne inntar skogen når elgjakta starter, og elg er det mye av i Dagali. I tillegg jaktes rådyr og hare.

Alpinanlegg
Dagali Skisenter er et godt tilbud til store og små. I tillegg til alpinbakker finnes også egen akebakke for kjelker, noe som har blitt veldig populært – ikke bare blant de yngre. Alpinanlegget har en koselig kafeteria som er et møtested om vinteren.

Lysløype
En skulle ikke tro det var nødvendig med lysløype med så mye fint skiterreng. Men tidlig på vinteren, når dagene er kortere, eller for de som ikke får gått nok på ski på dagtid, er lysløypa et fint alternativ. Løypa ligger rett ved skolen.

Hundekjøring
Dette har blitt en populær aktivitet, blant annet fordi forholdene ligger godt til rette for det. Det er plass nok til både hundekjørere og skigåere, uten at de sjenerer hverandre.

Vist 1070 ganger.