Dagali

Følges av 52 medlemmer.

Dagali ligger i Hol Kommune, 25 km sør for Geilo langs Rv. 40 mellom Geilo og Kongsberg. Dagali ligger om lag 900 meter over havet, og naturen her er svært variert. Bygda Dagali starter ved Pålsbufjorden i øst og strekker seg 40 km vestover – helt inn til Hardangervidda Nasjonalpark. Mer om sonen

Origo Dagali er en sone på Origo. Les mer

Langebu Fiskarlag fra Rollag tok hjem rakfiskprisen "folkets favoritt" for 2014

Selve høydepunktet under ”Fjellmatfestivalen” på Torsetlia er alltid kåring av vinneren av prisen “folkets favoritt” lørdag kveld. I år var det altså Langebu Fiskarlag som vant.

Reino Skjøtskift sammen med representanten fra Langebu Fiskarlag.

Kåringen skjer hvert år ved at det ved starten av rakfisk festmåltidet deles ut smaksprøver ved hver bordplass fra alle de deltagende produsentenes produkter. Antall produsenter var i år seks. Før selve måltidet avgis så stemmer skriftlig før stemmesedlene leveres inn. Etter at måltidet er i gang kan den enkelte deretter få bekreftet, eller avkreftet, hvorvidt man stemte ”riktig”.

Etter fem seire tildeles en ”vandrepremie” til odel og eie. En produsent hadde fire seire fra tidligere, men greide ikke å gå til topps for femte gang. Alle produsentene forplikter seg til kun å presentere produkter fra villfisk høstet på Hardangervidda. Kvaliteten blir så avgjort deretter. Det var utsøkt fisk man kunne nyte denne flotte forvinterkvelden på Torsetlia.

Det var stor deltagelse og to spisesaler måtte tas i bruk for å få plass til alle som ønsket å være med under arrangementet. Hallgrim Berg var munter konferansier under måltidet og bidro med lystige historier fra både kjønnslivet og fra tidligere tiders noe mer løvløse tilstander i Nore og Uvdal…..

En av Hallingdals virkelig store sønner, Hallgrim Berg, i aksjon.

Etter premieutdelingen fortsatte arrangementet med levende musikk og sosialt samvær i stedets trivelige peisestue.

Her er det bare å glede seg til neste års arrangement.

Alle rettigheter til foto og tekst Hans Arne Westberg Gjersøe / ”Montello Marketing”

Vist 155 ganger. Følges av 1 person.

Samtalen er stengt

Stengt av Hans A. W. G. (søndag 16. november 2014 ved midnatt).

Annonse