Dagali

Følges av 52 medlemmer.

Dagali ligger i Hol Kommune, 25 km sør for Geilo langs Rv. 40 mellom Geilo og Kongsberg. Dagali ligger om lag 900 meter over havet, og naturen her er svært variert. Bygda Dagali starter ved Pålsbufjorden i øst og strekker seg 40 km vestover – helt inn til Hardangervidda Nasjonalpark. Mer om sonen

Origo Dagali er en sone på Origo. Les mer

Den tiende ”Fjellmatfestivalen” er i gang på Torsetlia

Jubileumet startet fredag kveld på sedvanlig vis med utdeling av ”Fjellvitt” akevittselskaps kulturpris. I år gikk denne til paret Tuva Thorson og Knut Kolstad.

To lykkelige prisvinnere her i samtale med media umiddelbart etter tildelingen.

Prisen skal gå til personer som gjør en viktig innsats hva gjelder kultur, næringsliv eller frivillig arbeid i nordre del av regionen Nore og Uvdal. Prisen består av et beløp på NOK 25.000, et diplom, akevitt samt ikke ubetydelig heder og ære.

De to prisvinnerne er bedre kjent som drivere av henholdsvis natur – og leirskolen Langedrag og av selskapet Norelaft.

Til tross for at begge vokste opp i osloområdet har de gjennom mange år gitt betydelige bidrag til lokalmljøet i Numedal.

Thorson har hele sitt liv arbeidet med og for dyr og hun har også gjort en stor innsats for foreninger som ”Natur og Ungdom”, ”Fremtiden i våre hender" med fler.

Kolstad har bakgrunn som sivilingeniør og har brukt sin kunnskap til å bygge opp det meget fremgangsrike selskapet Norelaft. Ved siden av dette har han lagt ned en betydelig innsats i den frivillige sektor. Blant annet ved å være med på å bygge en tennisbane på Rødberg. Et anlegg han for øvrig har store drømmer om å utvikle til et flerbruks helårs idrettsanlegg.

I dag sysselsetter de to næringsvirksomhetene hele 25 personer. Naturligvis svært viktige arbeidsplasser i nordre Numedal.

Etter utdeling av prisen var det utsøkt gourmet fjellmattbuffet med påfølgende sosialt samvær. Lørdagen vil være fylt med mange aktiviteter, men selve høydepunktet vil som alltid være rakfiskaftenen med kåring av folkets favoritt.

Reino Skjøtskift ønsker velkommen til årets fjellmat buffet.

Etter ti år har de to driverne av Torsetlia, Reino Skjøtskift og Guri Rennevammen, til fulle greid å sette “Fjellmatfestivalen” på kartet.

Alle rettigheter til foto og tekst Hans Arne Westberg Gjersøe / “Montello Marketing”

Vist 180 ganger. Følges av 1 person.

Samtalen er stengt

Stengt av Hans A. W. G. (fredag 14. november 2014 kl 23).

Annonse